Jobb är bättre än skolan

Egna Bilder / Permalink / 0
Alla säger "ta vara på din skoltid för det blir jobbigt i arbetslivet". 

Jag kan till en viss del hålla med men ändå inte. Visst i skolan har man tryggheten och inte lila höga krav och så kan man chilla och äta gratis lunch osv. Och när man precis har kommit ut i arbetslivet så är det för de flesta ett tomt blad, och det finns inte jobb för alla. Men det ser inte jag som ett stort problem(det säger jag inte för att jag redan har jobb), för om man verkligen har glöden för att jobba så är det inte omöjligt. Man kan inte bara ge upp och tro att man ändå inte kommer få något, för man måste försöka gång på gång. 

Även fast det känns skit så måste man upp på banan igen och ge allt. Annars blir man hemma utan jobb och större risk för att bli deprimerad. Folk kanske tror nu att jag missar hela sommaren för jobb, men jag ser det mer som att jag får bättre chanser för att få jobba i höst och framåt. Det är i höst då alla kommer igång med jobb och skola och då kanske man står där tomhänt utan pengar eller något att göra. 

Jag själv helt ärligt tycker att det är kul och jobba. Jag som person är mer för det praktiska och tycker det är kul att göra något. Jag skulle nästan kunna säga att inkomst inte är någon viktig del för mig, bara jag får utföra något bra för samhället. 
Man får nog mest det intrycket att jag är ung och oerfaren, det är jag. Men alla har varit där och man växer som person av alla erfarenheter. Jag är just nu livrädd av mitt erbjudande om att bli regionchef. Jag har inte accepterat än och jag funderar fortfarande. Har grubblat väldigt länge och det är riktigt svårt. Varför jag? Hur kommer jag klara det? Utan erfarenheter? 
Men samtidigt så är det en erfarenhet och lärdom som kan vara väldigt viktig. 


Varför är då arbetslivet bättre än skola? 
Det här är självklart en person till person grej, lite vad man själv tycker. Jag själv funderar på att plugga till nästa år. Men innan dess vill jag känna att jag har gjort något av min tid och arbetat. Men med jobb känner jag att man har mer frihet om det kanske inte verkar som det, man får göra saker man tycker om och få "belöning" för det. Det boostar en väldigt mycket. Och ju större belöning, ju större chanser har man för att flytta hemifrån och göra vad man nu vill.

Mitt personliga mål är att resa, nu när jag ändå bor hemma och inte betalar något särskilt. 
Hoppas ni fick en liten kick av min text och lycka till i framtiden!Mobilbloggar

Egna Bilder, Vardag / Permalink / 0
Konstigt nog så funkar det inte att gå in på min blogg på datorn, jag vill se mina inlägg direkt efter för att rätta eventuella fel så nu vart det till att mobilblogga istället. :) 

Igår fredag var det en riktig slappardag, var hur trött som helst. Men jag var hos min moster och sola samt badade. Sen åt vi god mat hemma och sen kom min fina hit och vi bara myste för jag var helt slut. Sen har jag sovit rätt länge så jag är vaken nu(07.23), rätt tidigt alltså. 
Tänkte slänga upp lite bilder.

Igår när jag låg i djup matkoma haha..
Maaaat
En liten sneakpeak från jobbet, tänker inte avslöja för mycket då jag inte är helt säker än. 
Sommaroutfit, vill ni att jag lägger upp en video eller bilder på det senaste jag har köpt? 
Mysiga sommarkvällar är helt enkelt bäst! Till top